Opettajat

Opettajat

 

 

Mikaela Jokinen

kuva Ilkka Roitto

Mikaela Jokisen tavoite on tuoda ihanat etnolajit tunnetuksi kaiken ikäisille ja tyylisille tanssijoille. Nuorena hän kiinnostui show-tanssien ohella itämaista tanssista, joka vei mukanaan. Intohimo laajeni myöhemmin myös intialaiseen Bollywoodiin sekä erilaisiin latino-tansseihin. Mikaelan ryhmä Dance Group Etnica on vuosia esiintynyt erilaisissa tapahtumissa ja kilpailuissa tuoden etnotansseja ihmisten nähtäväksi. Mikaela on mukana myös Oriental Hype -ryhmässä, joka kehittää ja uudistaa itämaista tanssia Suomessa ja ulkomailla. Opettajana hänen mielestään tärkeää on hyvä motivaatio, tarkkuus, intohimo ja kova työ unohtamatta syytä miksi tanssii: koska sitä rakastaa.

Mikaelasta lisää: Dance Group Etnica.

 

 

Peppina Lindfors

Peppina on kokenut itämaisen tanssin opettaja, tanssija ja koreografi. Tanssijan kehonhuoltona alkanut joogaharrastus on innostanut Peppinan myös kouluttautumaan joogaohjaajaksi. Lisätietoa Peppinasta: www.peppinalindfors.fi

 

 

 

 

 

Maarit Nevanperä

Maarit on aloittanut astangajoogan v. 1997 opiskelupaikkakunnalla Imatralla pienessä paikallisryhmässä, jossa hän aloitti ohjaamisen v. 1999. Maarit siirtyi v. 2001 Helsingin astangajoogakoululle ja on siitä lähtien opettanut joogakoulun useilla eri saleilla, yhteistyökouluilla ja yrityksissä. Tällä hetkellä hän opettaa ryhmätuntien lisäksi myös paljon yksityistunteja.

Joogaopettajakokemuksen lisäksi hänellä on opetuksen tukena koulutetun hierojan tutkinto, joka antaa hyvän yleiskuvan ihmisen toiminnallisesta anatomiasta. Maarit käy säännällisesti opiskelemassa joogaa Intiassa Sri K Pattabhi Jois Institutessa (kpjayi.org) Saraswathi Rangaswamyn ja Sharath Joisin opetuksessa ja hänellä on Sharath Joisin opetuslupa. Hänellä on myös kaksi lasta ja sitä kautta kokemusta raskausajan harjoittelusta ja opettamisesta.

"Takana on jo monta vuotta astangajoogan säännöllistä harjoittelua ja silti olen yhä ihan naurettavan innostunut joogasta ja opettamisesta. Vieläkin tulee sekä opetuksen että oman harjoittelun yhteydessä oikein purskahduksia siitä että onpas tämä vaan mageeta. Tässähän on ihan kaikki."

 

 

Maria Särkivuori

Maria on oppilailleen omistautuva aikuisten sekä eri ikäisten lasten tanssinohjaaja, hänen tunneilleen ovat tervetulleita kaikki 1-vuotiaista alkaen. Perheen pienimmille on tarjolla taaperotanssia ja dancemix-tunti, aikuisille lattareita ja reggaetonia.
Marian intohimona on tanssin ja opettamisen lisäksi musiikki, pitkän muusikkotaustansa myötä tanssitunneillakin keskitytään myös musiikin tulkitsemiseen ja rytmeihin. Lattarilajeista Marialle on kertynyt myös paljon esiintymis- sekä kilpailukokemusta eri kokoonpanoissa. Nykyään hän harjoituttaa ja kannustaa oman tanssiryhmänsä (Tanssiryhmä TemPow!) lisäksi oppilaitaan eri esiintymisiin, kilpailuihin ja tanssitapahtumiin.
Maria on opiskellut tanssia useiden opettajien johdolla Turun ja pääkaupunkiseudun tanssikouluissa, kaikista eri tanssilajeista rakkaimmaksi lajeiksi ovat tulleet salsa sekä reggaeton ja muun muassa näitä hän opettaa useassa tanssikoulussa Helsingissä sekä Vantaalla.

Marian nettisivut.

 

 

Marianne Holopainen

Marianne päätyi joogan pariin vuonna 2015. Hän ihastui astangaan ensimmäisistä harjoituksista lähtien, ja on nyt harjoitellut säännöllisesti vuodesta toiseen opettajansa Pia Lehtisen opissa.

"Alkuun astangajoogassa innosti harjoittelun fyysisyys ja sen tuomat haasteet ja onnistumisen kokemukset. Säännöllinen harjoittelu on ollut kuitenkin paljon enemmän ja tuonut monenlaisia positiivisia muutoksia elämääni. Jokainen harjoitus on kuin tutkimusmatka itseen, kehoon ja mieleen kokonaisuutena. Matolla oppii läsnäoloa ja rauhallisuutta arjen muutosten keskellä. Harjoittelu on myös tuonut iloa, joustavuutta ja lempeyttä elämään. Mielestäni parasta astangajoogassa onkin sen kokonaisvaltaisuus ja se, että sitä voi harjoitella kuka vain!"

Marianne on avustanut ja opettanut parin vuoden ajan Tampereella ja Helsingissä (Mysore Yoga). Ollessaan poissa matolta hän toimii myös psykologina ja mindfulness-tutkijana Helsingissä.

Sirke Seppänen

"Miksi olen tanssinut yli 30 vuotta itämaista tanssia? Mielestäni se on edelleen maailman kaunein tanssi ja tanssiessa tulee aina äärettömän hyvä olo."

Sirke on Tanssistudio Sahramin perustaja, joka on opettamisesta ja esiintymisestä lähtien tehnyt kaikkea, mitä tanssin alaan kuuluu: käsikirjoittanut ja koreografioinut tanssiteoksia, suunnitellut ja valmistanut esiintymispukuja, tuottanut kansainvälisiä opettajavierailuja, opettanut ja esiintynyt itämaisen tanssin festivaaleilla niin Suomessa kuin ulkomailla, kirjoittanut artikkeleja alan lehtiin, julkaissut opaskirjan Itämainen tanssi (Tammi 1993) ja tuottanut levyn Samarkand - Orient Unlimited (2004), jossa myös soitti itse rytmi-instrumentteja. Sirke on myös Masrah ry:n perustajajäsen ja on toiminut kouluttajana alan opettajien koulutusohjelmassa.

V. 2003 alkanut improvisaatioharrastus on johtanut Sirken jatko-opiskelijaksi: tällä hetkellä hän tutkii draamaa, neurotiedettä ja psykologiaa yhdistävässä väitöstyössään opettajan vuorovaikutustaitoja. Sirkeä kiinnostaa erityisesti fysiologiset vasteet erilaisissa vuorovaikutustilanteissa - tanssin myötä kehittynyt kehollinen ajattelu on siis edelleen tärkeä työväline niin tanssisalilla kuin tutkimuslaboratoriossa.

Sahramissa Sirke vierailee aika ajoin improvisaatiokursseja ohjaamassa - sekä joogatunneilla venymässä tai uusia tanssilajeja kokeilemassa.

 

 

 

sivu päivitetty 25.5.2021

© Sirke Seppänen 2008–2021      sivujen toteutus © Inka Vilén 2008–2021